Geluiden rondom corona

Ik moet even iets kwijt.
Ik hoor christenen om mij heen veel dingen zeggen over het corona-virus. En ik hoor daarin verschillende geluiden. Geluiden die mij best wel irriteren.

1. ‘Liefde kent geen angst’
Ik krijg het idee dat het goddeloos is om bang te zijn voor het virus of voor de veranderingen die het virus brengt. Want ‘liefde drijft angst uit’. Maar waarom accepteren we niet dat we mensen zijn, en dus bang zijn? Dat mag. Je mag echt bang zijn. Voor wat dan ook.

2. ‘Wij christenen hebben hoop’
Soms klinkt het alsof wij als christenen iets bijzonders hebben, wat niet-christenen niet hebben. Maar daar ben ik het niet mee eens. Wij hebben niet ‘god’. God heeft de wereld. Wij zijn niet bijzonderder of extra gezegend! Wij zijn net als iedereen mens. En net als iedereen even kwetsbaar! En dat is oké. Want we leven in de wereld en zijn van de wereld.

3. ‘Jezus drijft corona uit’
Waarom zetten we Jezus tegenover het virus? Ik geloof dat God in alles te zien is. Los van of hij iets veroorzaakt. De godheid is ook IN het virus. (Whajo, yeah, she said that.) Kunnen we het virus zien als een onderdeel van het leven als mens? Accepteren dat we fucking kwetsbaar zijn? En weten dat de goddelijkheid in al die kwetsbaarheid te vinden is? Het goddelijke is in het virus, in de bloeiende natuur, in de bange jij en in deze gebroken wereld.

Dat is voor mij goed nieuws.

Als jij je ook opgesloten voelt in de christelijke berichten, kan dit misschien bevrijdend voelen.
Als je het wel heel fijn vindt om corona uit te drijven met Jezus, dan moet je dat zeker blijven doen! Doe wat voor jou goed is.

Liefs, Anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s