Houd je van me?

♢ S T O R Y T E L L E R ♢
Jezus’ stem klinkt: ‘Houd je van me?’
Ik kijk naar beneden. Ik vraag me af waarom hij het vraagt. We hebben het nog niet gehad over Goede Vrijdag. Ik schaam me er voor. De straatverkoper vroeg of ik christelijk was. Ik heb Nee gezegd en zei dat ik geloof in een god maar niet wist in welke. Stom van me. Het heeft Jezus vast pijn gedaan.
Ik knik voorzichtig. Hoewel ik soms vragen heb over Jezus’ persoonlijkheid, houd ik van hem. Heel veel zelfs.
Het klinkt nog eens: ‘Houd je van me?’ Ik kijk hem in zijn ogen aan. En knijp dan mijn ogen dicht. Mijn hart bonst. En óf ik van hem houd! Ik voel het in mijn hele lichaam. ‘JA!’ zeg ik en ik knik terwijl ik in zijn ogen kijk. Ik zie liefde.
Ik zou hem een knuffel willen geven. Maar de stilte wordt onderbroken: ‘Houd je van me?’ Ik barst uit in tranen. ‘Ik weet het’ snik ik, ‘ik ben een vreemd meisje. Ik heb dromen van Brazilië tot aan de boekenwinkel. Ik wil vooral overal tegen aan trappen zodat ik ruimte heb om te dansen. Ik stel ontzettend veel vragen en wil vooral niet achter de kudde lopen. Maar ik houd écht van u. Echt. Ook als ik soms doe alsof het niet zo is. Heel stiekem vind ik de fijnste plek op uw schoot. Heel stiekem heb ik u liever dan wat dan ook. Maar ik wil zo graag dansen.’ De tranen rollen over mijn wangen. Ik wil zo graag laten zien dat ik van hem houd, maar wil niet standaard zijn.
Ik word opgeschrikt door zijn hand. Hij trekt me naar achter; naar het grasveld. ‘Kom, dan dansen we samen.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s