Aanbidding Regels!

Ik weet niet naar welke kerk jij meestal gaat. Maar in de meeste kerken bestaan ‘Awkward Moments’. Vooral op gebied van staan/zitten, hand omhoog/armen over elkaar. Tsja, wat moet je nou?

Om boze blikken, ongemakkelijk oogcontact en paniekerige praise te voorkomen, heb ik hier alle regels voor je. Ze staan netjes op een rijtje, zodat je nooit weer een fout kunt maken!

Overzicht van alle regels.

1. Eerste vers

Tijdens het eerste vers, mag je eigenlijk nog niet zo veel. Je mag gaan staan als je het nummer kent en het één van je lievelingsnummers is. Maar houd je handen rustig naast je lichaam! Is het een up tempo nummer? Zachtjes swingen mag! Emotionele dag gehad? Doe dan De Muizen Dirigent. (Onderaan meer uitleg!)
LET OP: Ga je naar een sta-kerk? Sta dan al op als de muziek begint te spelen! Anders kijkt iedereen naar je.

2. Eerste couplet

Dit is een nieuw moment om te gaan staan. Als je al stond mag je nu je handen gaan gebruiken. Bij een rustig couplet is De Wieg toegestaan. Bij een hoog couplet of veel aanbiddingswoorden achter elkaar, mag je De Raamwasser doen. Houd het rustig want er komt nog meer aan.

3. Tweede vers

De Raamwasser is er weer! Maar ook De Wieg of De Flatscreen kan je gebruiken! Hieronder lees je het verschil en wanneer toe te passen. Als je nog steeds zit, mag je nu zachtjes gaan swingen in je stoel. Of doe af en toe je ogen dicht.

4. Tweede couplet

Dit is een nieuw moment om te gaan staan. Wordt er een beschrijving van God gezongen? Doe dan De Bovenste Plank. Verder mag je De Raamwasser en De Flatscreen gebruiken. Wordt er gezongen dat we van God houden? Doe dan De Hoge Flatscreen. Vergeet daarbij niet te lachen!!! (Nee-schudden mag ook.)

5. Bridge

Hier is echt alleen De Flatscreen of De Hoge Flatscreen mogelijk. Ben je een gevorderde? Ga dan op je knieën zitten. Maar doe dat alleen als je gevorderd bent. (Zelfs ik heb dat nog nooit gedaan!)

6. Couplet herhalingen

Dit is het eerste moment dat je heel veel mag. Je hoeft niet eens mee te zingen. Als je hiervoor kiest, moet je wel moeilijk kijken en af en toe je hoofd buigen. Hier kan je alle technieken toepassen. Ook De Bovenste Plank. Zorg wel dat je afsluit met De Raamwasser of De Wieg.
Zit je nog steeds? Blijf dan ook zitten! Je weet nooit wanneer het nummer stopt, en staan voor 5 secondes is écht not done!

Alle technieken.

De Muizen Dirigent
Stel je voor dat er muizen onder je zitten. Maak dirigent-bewegingen naar hen. Maar zorg dat je wel naar voren blijft kijken. Dit kan je doen als het een goed nummer is, maar je in een rustiger stukje zit.

De Wieg
De Wieg pas je vooral toe als het gaat over ‘overgeven’ of ‘ontvangen’. Houd je handen alsof je een baby draagt en swing zachtjes heen en weer. Dit mag je ook toepassen tijdens de zegen!

De Raamwasser
Eén hand de lucht in. Beweeg deze rustig heen en weer. Dit kan je doen als er wordt gezongen over God. Zorg dat de andere hand voor je buik hangt, anders ben je niet in evenwicht.

De Flatscreen
Ooit wel eens een flatscreen gedragen? Ik ook niet. Dit is je kans! Houd je handen open alsof er een TV in ligt. Maar een flatscreen is breed. Dus schuif je handen ongeveer een meter uit elkaar. Dit is voor momenten van échte overgave of als je Gods liefde wilt ontvangen. (Het schijnt de enige manier te zijn om liefde te ontvangen, dus pas deze vooral ruimschoots toe!)

De Bovenste Plank
Wow, je hebt het volgende level bereikt! Dit is echt menens. Het wordt gebruikt als je zingt over hoe goed God is. Let op alle bijvoeglijk naamwoorden, want dat zijn de gouden momenten. Strek beide handen recht naar boven. En kijk ook naar boven. Mag huilend, mag lachend. Doe alsof je je kat van de bovenste plank moet pakken. Dit kan je ook doen als de muziek harder of hoger gaat. De Bovenste Plank kan je alleen toepassen als je al in De Hoge Flatscreen of De Raamwasser staat!!!!!!

De Hoge Flatscreen
Die flatscreen moet de trap op! Je draagt het boven je hoofd. Je handen nog steeds open en breed uit elkaar. Laat de flatscreen nooit zo maar vallen. Wil je stoppen met De Hoge Flatscreen? Ga dan rustig naar De Flatscreen. Anders is het zo’n rare overgang en zal iedereen zien dat je geen échte enthousiaste christen bent.

“Een mens kiest in zijn eigen ogen altijd de rechte weg,
de HEER toetst wat hem innerlijk BEWEEGT.”
Spreuken 21:2

Joe. Als mijn moeder dit leest, zal ze zeggen dat dit de reden is om gewoon gewoon te doen. Zonder handen. Maar ja, ik houd van handen. Vooral van bewegen.
Deze blog met alle regels is eigenlijk bedoeld voor alle échte enthousiaste christenen. Want voor hen geldt maar 1 regel: Oordeel niet. Oh, en je hoeft ook niet zo te kijken als ik blijf zitten. Oh, en je kinderen hoeven niet zo te kijken als ik als eerste sta.

Challaaaaaaz!
Liefs,
Anne

5 Comments

 1. P.Koopman

  Jept nog de “shifting” vergeten.
  Doe net of je schakelt in een grote stoere truck.

  Ben je volledig blij en vrolijk doe dan
  ….shifting and take a ride…
  Doe shifting als hoerboven, maar
  …ga met je rechterhand sturen, maar met de platte hand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s