Little Life. Little Moeilijk.

Pff. Daar staat ‘ie dan eindelijk. Een blog. Als je het een blog kunt noemen. Ik heb besloten om jullie mee te nemen in mijn proces. Waar ben ik mee bezig? Wat gaat er in me om? Wie ben ik? Ik denk er veel over na. Vandaar dit stukje tekst.

Eigenlijk zit ik niet zo lekker in mijn vel. Ik baal van mezelf. Tegelijk besef ik dat dit niet hoeft. Dus ik baal nog het meest dat ik baal van mezelf. Ik ben nu bezig met wie ik ben, hoe ik doe en hoe ik wil zijn. Hierdoor heb ik weinig energie en vind ik weinig inspiratie. Ik heb nog steeds veel dromen, maar doe minder dan een beer tijdens winterslaap.

Deze blog schrijf ik niet om medelijden, laat staan advies te krijgen. Ik deel deze woorden ook niet omdat het nuttig is. Ik deel het juist omdat het niét nuttig is. Ik moet namelijk leren om niet perfect te zijn. Hierbij een imperfecte post. Daarnaast is het ook goed voor me om te blijven schrijven. Dingen blijven doen die ik leuk vind. Dus… jullie zijn hierbij tot slachtoffer geridderd. 😉

God maakte mij enige tijd geleden. Als ik de Bijbel lees, krijg ik het idee dat Hij mij perfect gemaakt heeft. Hij schijnt trots op mij te zijn. En Hij wil graag dat het goed gaat met mij… toch?
Stel nou, dat ik een tekening maak. Een Monet 2.0 zeg maar. Ik ben er super trots op. Hij is perfect. En stel nou… dat die tekening zichzelf niet mooi vindt? De tekening zou zichzelf onder kunnen kotsen en baalt van elke kleur, die ik gebruikt heb. Dat zou ik vervelend vinden. Ik zou zwaar beledigd zijn.

Ik ben bang dat God zich ook beledigd voelt door mij. Ik baal dat ik niet alles kan en focus vooral op mijn tekortschietingen. Dat is een mep in Zijn gezicht. Daarom vind ik het moeilijk om naar God toe te gaan. Ik schaam me voor mijn gezeur. Vorige week ben ik heel bewust op mijn knieën gegaan. En ben ik eerlijk naar God geweest. Maar ik vind het moeilijk om mijn dagelijkse gedachten bij God neer te leggen. Wat zal Hij wel niet van me denken?!

Ik ben niet bang dat mijn relatie met God verpest is. Hij leest al mijn gedachten. Hij weet hoeveel ik van Hem houd. En ik weet dat Hij eindeloos van mij houdt. Dat is cool. Maar tegelijk een beetje confronterend.

Wat zorgt in jouw leven voor afstand tussen God en jou?

Challaaaz!
Liefs,
Anne

2 Comments

 1. Een vriend

  Het is de kortste dag van het jaar.
  Het is nat en donker weer.
  Heel de wereld glittert van goedkope sfeer.
  De radio zingt;”..All I want for Christmas…”
  Tja…wat willen wij voor Kerst?

  “Here, dank U dat uw Zoon gekomen is”
  “Betaald heeft……ook voor mij!”
  “Komt u snel terug, met uw nieuwe Hemel
  “…en super mooie aarde?Amen”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s