Temptation Island al gezien?

Heerlijk! Temptation Island is weer online! De zon, de stranden en de bruine lichamen laten veel ogen weer glanzen. Met weemoed denken we terug aan afgelopen zomer, toen we ergens in Zuid-Europa over het strand liepen. En met weemoed denken te terug aan de tijd dat we zelf op zoek waren naar liefde. Of misschien verlangen we wel extra naar de zomer van 2018. Verlangend naar mogelijkheden om onze versiertrucs uit de oude doos te halen. Want geef toe, die aandacht en het flirten blijft leuk. En al helemaal om er naar te kijken! Het voelt zo goed om nu al te kunnen zeggen dat geen één koppel samen blijft. ‘Want’, zeggen we met een glimlach, ‘niemand kan tegen die omstandigheden en tegen die aandacht. Het is te mooi.’ Yes, Temptation Island, onze Guilty Pleasure.

Nou, niet voor mij. Bah! Ik walg er van.

Ten eerste dat stellen deze uitdaging aangaan. Er zijn maar twee redenen waarom ze zichzelf opgeven. Óf ze vertrouwen elkaar voor alle 100% waardoor ze zin hebben in een uitdaging… óf ze vertrouwen elkaar voor geen ene centimeter. Bij beide redenaties is mee doen aan Temptation Island geen gezonde oplossing.
Dan zijn er ook nog de verleiders. En die doen mij echt pijn. Je zet je lichaam in zodat andere relaties kapot gaan??! Ik krijg tranen in mijn ogen terwijl ik dit typ. Het is mooi dat mannen en vrouwen zo blij zijn met zichzelf. Dat waardeer ik oprecht. Maar de verleiders zijn zo bewust van wat ze doen. Ze zijn zich zo bewust van hun rol in andermans relatie. En ze genieten met volle teugen van mannen met grote monden die als eerste toegeven. Eén van de verleiders gaf eerlijk toe: ‘… dan maar spel ook.’ Keihard doorgaan om te kunnen kijken wanneer de ander toegeeft.
En dan heb je nog alle kijkers. Bij RTL Boulevard proef ik bij sommige volwassenen de verbazing, maar tegelijk moet iedereen lachen. Ook al snappen we niet dat mensen hier aan mee doen, het is wel hilarisch. Bijzonder om te zien dat een stel zich opgeeft, waarvan de jongen al vijf keer is vreemd gegaan… iedereen lacht.

Is dat onze reactie? Verbaasd zijn, maar er ondertussen van genieten. Genieten van andermans zwakte. Op deze manier wordt vreemdgaan steeds normaler. Ik zie al om me heen dat seks zijn waarde verliest. Een uitspraak die ik onlangs hoorde: ‘De eerste paar keer gaf ik mijn hart, nu alleen nog mijn lichaam.’ Ik verbaas me elke keer weer over deze cultuur. En dankzij Temptation Island wordt het normaal in elke huiskamer.

Eigenlijk heb ik geen boodschap voor Temptation Island of de deelnemers ervan. Nee, mijn hart breekt als ik hoor hoeveel mensen er naar kijken. En hoeveel mensen er van genieten.
Ik geloof dat dit geen gezonde, laat staan heilige, levensstijl is. En daarom denk ik dat wij, als volgers van Jezus, hier niet naar moeten kijken. Onbewust verandert het onze gedachtes. We raken gewend aan seks zonder liefde en zelfs vreemdgaan.
Dit is niet hoe God het bedoeld heeft. Als ik niet weet hoe God over iets denkt, ga ik altijd terug naar het paradijs. Dat is namelijk de plek waar het 100% God was. God maakte daar twee mensen voor elkaar. Daar bedacht God dat een man en vrouw bij elkaar horen. Dat zij één zullen zijn. Niet een halve, zodat ze later nog konden wisselen, nee één! Maar één man en maar één vrouw. Als Adam had kunnen afwisselen, had hij dat niet gedaan. Hij was trouw. De liefde in het paradijs was perfect. Ik denk dat we allemaal heel goed weten dat het leven op Temptation Island niet klopt. Wij moeten zeker niet zo leven. En waarschijnlijk doen we dat ook niet. En toch kijken we er wel naar. Met een hand voor onze mond grinniken we.

Please, stop it. Vecht er tegen. Doe je best om heilig te zijn. Op seksueel gebied maar ook op andere gebieden. Kijk eens omhoog en ga met God in gesprek. Wat wil God van jou? Hoe kan jij heilig zijn op deze aarde? Wat kan jij doen voor jouw partner? Niet vreemdgaan is namelijk de eerste stap. Dus wat kan jij nog meer doen? Wees heilig in jullie relatie. Laat je liefde oprecht zijn. Ik deel dit echt vanuit mijn hart omdat ik de wereldse liefde zie veranderen. Het wordt betekenisloos en zonder vertrouwen. Vreemdgaan wordt normaal en positief onder de naam ‘open relatie’. God laat ons iets anders zien. Ga op zoek naar die echte liefde. Onderzoek het en houd het stevig vast. Efeze 5 past hier heel mooi bij. Ik wil je aanmoedigen om dit te lezen. Om dat iets makkelijker te maken heb ik het in deze blog gezet. Geen excuses meer om het niet te lezen 😉

“Ontwaak uit uw slaap, sta op uit de dood en Christus zal over u stralen.”

Deze blog gaat over mijn mening. Ik weet dat hier veel verschillende meningen over zijn. Dat respecteer ik helemaal! Hopelijk heb ik je wel aan het denken kunnen zetten. En ik kan alleen maar zeggen: Onderzoek Gods liefde. Hij maakt namelijk het verschil!

Liefs,
Anne

9 Comments

 1. Marit de Vos

  Mooi geschreven Anne, precies waar ik dus ook tegen aanloop met al dat temptation Island gedoe. Voor mij is daar echt niks geen liefde in terug te vinden. Hopelijk mogen ze de liefde van onze hemelse vader eens ervaren.

  Like

 2. Een vriend van boven de zestig

  Heel mooi Anne. Je durft iets neer te zetten. Misschien zal iemand daar smalend over doen, maar we weten allemaal dat God ons mooi bedoeld heeft en mooi wil houden. Maar de duivel lacht als alles stuk gaat. We moeten/mogen bidden of de Here mensen/ons wil helpen en vast houden. Van onszelf kunnen we het niet.

  Like

 3. Matthijs

  Ben het met je eens wat betreft Temptation Island. Ik heb vooraankondigingen gezien, maar het trekt me totaal niet. Waarom jezelf opzettelijk blootstellen aan verleiding? Als je zo graag wilt bewijzen dat je relatie onbreekbaar is, trouw dan en blijf eeuwig samen. En als je geen vertrouwen hebt in elkaar, waarom heb je dan eigenlijk een relatie?

  Maar hou er in je achterhoofd rekening mee dat het ook grotendeels acteerwerk kan zijn. Dat noemen ze dan ‘scripted reality’… Alles voor de kijkcijfers.

  Leviticus 11:44
  Ik ben de HEER, jullie God. Jullie moeten heilig zijn. Wees heilig, want ik ben heilig.

  Like

 4. vanallesennynke

  Kan ik me helemaal in vinden! Ik kan zo niet begrijpen dat stellen zich daarvoor zouden opgeven… Heb weleens gehoord dat sommige stellen dan zeggen ‘Ja ik wil onze relatie testen’ of iets dergelijks. Dan denk ik, een goede relatie heeft geen test nodig. Als je je partner niet vertrouwt, werk eraan, en lukt dat niet, maak het uit. Maar ga niet onnodig elkaars levens kapotmaken door je op te geven voor dat programma. Je houdt jezelf en de ander voor de gek. Ik kan me absoluut niet voorstellen dat meedoen aan dat programma op wat voor manier dan ook een goede bijdrage aan je relatie kan leveren…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s