Solliciteren bij God

Geachte God,                                                                                     1 september

Onlangs zag ik de vacature van ‘volgeling van Jezus’ voorbijkomen. Dit is de exacte omschrijving van mijn persoonlijkheid. Daarom ben ik erg geïnteresseerd in deze functie. 
Van jongs af aan heb ik de verhalen over Jezus gehoord, daarom ben ik klaar om Hem persoonlijk te volgen. Ik ben erg gepassioneerd voor het uitdelen van zijn liefde. Hiermee kan ik namelijk mijn sociale kwaliteiten inzetten en Jezus het beste presenteren.

In mijn huidige baan heb ik geleerd dat het belangrijk is om iemand te volgen. Het heeft een enorme invloed op mijn persoonlijke leven, wat mij motiveert om er 100% voor te gaan. Enthousiasme en liefde zijn hierin belangrijker dan kennis en geld.

Wat ik kan ontwikkelen in deze functie is mijn discipline. Ik moet namelijk eerlijk toegeven dat ik niet elke dag in de Bijbel lees. En ik vergeet vaak Jezus’ naam te noemen als mensen vragen naar mijn toekomstige baan. Daarnaast faal ik ook vaak in het naleven van Uw bedrijfsrichtlijnen. Maar ik kan U beloven dat ik hieraan ga werken.
 Misschien ben ik niet de perfecte kandidaat maar U moet weten dat ik met hart en ziel me wil inzetten voor Uw koninkrijk.

Graag spreek ik U in één van onze gebeden over deze sollicitatiebrief.

Met vriendelijke groeten,
Anne Koopman

Lieve Anne,                                                               1 september 2017

Bedankt voor je interesse in de functie ‘volgeling van Jezus’. Ik heb je al jaren op het oog en Ik ben blij dat je eindelijk contact zoekt. Je moet weten dat Ik je ook al vaak een ingang heb gegeven tot Mijn koninkrijk, want Ik wil jou namelijk al jarenlang. Misschien ben je geen perfecte volgeling, maar je bent wel een perfecte dochter. En dat is waar het Mij echt om gaat.

Het maakt Mij niet veel uit wat je kan en wat je niet kan. Ik heb je in de jaren laten groeien in wat Ik nodig heb. Dus jouw kleine inzet betekent heel veel voor Mij. Ik zal als een trotse Vader toekijken hoe jij aan het werk gaat.

Schaam je niet als het niet altijd goed gaat. Ik weet het namelijk al. Ga vooral door met het goede, dan komen wij er samen wel uit. Met alle liefde ga Ik met je in gesprek. Niet alleen over je sollicitatie, maar ook over wat je verder wilt delen. Ik wil je alles geven zodat we goed kunnen samenwerken. Ik wil namelijk niet alleen je werkgever zijn. Ik wil je Vader zijn.

Dus stuur me alsjeblieft nooit weer een sollicitatiebrief, want je bent sowieso aangenomen. 

Liefs, Papa

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s