Wales #6 Unashamed tot de max

De eerste avond dat wij in Cardiff op het veld stonden, kwamen er ongeveer 15 jongens. We speelden cricket (de populairste sport in Wales). Als ik denk aan een eerste avond, denk ik aan relaties opbouwen. Voorzichtig en vriendelijk zijn zodat ze de andere avonden terug komen. Maar wat gebeurde er?

In de pauze riep de teamleidster iedereen bij elkaar. En weetje wat ze zei? “Wij zijn christenen. Wij geloven dat Jezus van jullie houdt.” Tegenover meerdere culturen en godsdiensten zei ze dit. Ze stelde ons de vraag wie God voor ons was. We gaven er zo goed als we konden antwoord op. En toen speelden we verder. Geen big deal. Het was gewoon zoals zij het zei. De jongens accepteerden het en wisten het vanaf het eerste moment.

Wat was dat een leermoment voor mij! Meestal wil ik het zo voorzichtig mogelijk doen. Niet gelijk met de deur in huis vallen. Eerst een relatie opbouwen, zodat ze niet weg kunnen lopen als ze het uiteindelijk te weten komen. En als ik er wel iets over zeg, dan plan ik een hele dag om voor te bereiden. Zodat het niet fout gaat.

Maar nu leerde ik om elke mogelijkheid aan te grijpen. Hoe dan ook. Gaan tot de max. Niet voorzichtig. Liefdevol, maar ook duidelijk en eerlijk. We hebben toch ook niks te verbergen!?!

 

Rise & Shine!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s