Wales#7 Nooit meer evalueren

Het werd de hoogste tijd voor een nieuwe les die ik van Wales heb geleerd. En dit is eentje waar ik nog vaak aan denk. Want oh, wat loop ik er vaak tegen aan!

In Nederland zijn wij gewend om te evalueren. Váák evalueren. Na evenementen, kerkdiensten, stageperiodes en sportwedstrijden willen we evalueren. We plannen gewoon een extra vergadering of bijeenkomst om te evalueren. Soms evalueren we zelfs de vergaderingen. Ik zeg niet dat daar wat mis mee is. Het is goed om aan jezelf te werken en minpunten te verbeteren. Maar tijdens de sportweek in Wales heb ik geen enkele keer geëvalueerd. Oh ja één keer, een moment die door het Nederlandse team was ingelast.

De eerste sportdag ging onze teamleidster iedereen in de kring bij langs. Ze kon bij iedereen een compliment verzinnen. Echte persoonlijke complimenten. Terwijl wij gewend zijn om alle verbeterpunten op te noemen, begon zij met pluspunten.
Tweede dag moesten we allemaal één bepaald persoon complimenteren over wat hij had gedaan die dag. En zo ging het door.

Misschien moeten wij dat ook vaker doen. Niet altijd beter willen worden maar blij zijn met wat we al hebben. Blij zijn met de plek waar God ons brengt. En daar onszelf zijn.
En hoe belangrijk is het dan om elkaar te bemoedigen. De teamleidster uit Wales gaf ons elke dag zo veel positieve energie dat ik meer ging zien hoe nuttig ik was. Ik ging meer zien hoe groot God was. Ik ging zien dat we dankzij God geweldig werk deden.

Niks geen luxe sporten of een grote opkomst. Het waren een paar kinderen en een team. Een team dat werkte vanuit de kracht en niet vanuit verbeterpunten. Met God moet dat toch genoeg zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s