Wales#8 Dienen 2.0

Heb je ook wel eens dat iets gewoon heel erg tegenvalt? Als je bijvoorbeeld mag spreken voor 500 mensen, en er zijn maar 50? Of als je in een band mag spelen, en je uiteindelijk alleen de triangel mag bedienen. (Niks tegen triangels hoor, Eline!)
Zo voelde het ook even in Wales. 

We hadden verwacht dat we onze ervaring moesten delen met het team. Maar eigenlijk hadden ze het in Wales pretty good voor elkaar. Ik houd best wel van leiden. Maar dit was helemaal niet nodig. Het programma zat goed in elkaar en ik kon zelfs met gemak de hele dag bij de inschrijftafel zitten.

Dat was best een omschakeling. Ik wilde graag iets groots doen, maar blijkbaar had God dat niet in gedachten. Blijkbaar was ik gekomen om simpel te helpen. Een bal overgooien met Ruubs.

Ik dacht dat ik zou dienen door een voorbeeld te zijn. Maar uiteindelijk moest ik echt dienen. Door mijn verwachtingen opzij te zetten. Door te vragen wat ik voor ze kon doen. Soms moeten we onze eigen wil helemaal opzij zetten. Gaan voor de ander. Dat is echt dienen.

Dienen is meer dan Gods plan volgen. Dienen is jezelf afleggen. God en de mensen om je heen volgen. Niet altijd aan jezelf denken. Dienen zoals Jezus is alles voor de ander en de Ander.

“Wees niet op uzelf gericht, maar op de ander.”
1 Korinthiërs 10:24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s