Beste Ibra, vrouwen verdienen mánnen.

Laatst werd ik via Facebook benaderd door een onbekende jongen. Ik vroeg wie hij was. ‘Ibra.’ Hij bleek me mooi te vinden en wilde graag in contact komen. Ik vroeg of hij dat normaal vond om via Facebook te doen. Nee, ik scheen bijzonder te zijn. Opeens kwam er een reeks berichtjes. ‘Je bent niet zo mooi als Beyonce maar mooi genoeg.’ ‘Ik hoop dat we matchen voor de toekomst.’ ‘Heb je een vriendje?’ ‘Mag ik je nummer?’

Ik raakte lichtelijk zwaar gefrustreerd. Om heel eerlijk te zijn, kan ik niet zo goed tegen zulke jongetjes. Eigenlijk ga ik niet in op zulke berichtjes. Maar nu wel. En mijn antwoord wil ik hier met jullie delen. Als bemoediging voor de meiden om niet zo maar op mooie woorden in te gaan. En als bemoediging voor de jongens om een man te worden en goed om te gaan met vrouwen, die stiekem toch wel een beetje kwetsbaar zijn. Dit is mijn antwoord:

“Beste Ibra,
Vrouwen verdienen mannen. Maar jij komt over als een jongetje. Een jongetje dat niet beseft hoe waardevol vrouwen zijn. Elke vrouw verdient een man die ziet hoe mooi ze is van binnen. Een man die kijkt naar haar hart. Een man die alles voor haar over heeft. Een man die voor haar wil zorgen als het wat minder goed met haar gaat.
En geen één vrouw wil een jongetje dat via Facebook aandacht zoekt. Veel meisjes zijn onzeker en een meisje vindt het fijn als een jongen zegt dat ze mooi is. Ze zal er op in gaan en je alles geven zodat ze bevestiging krijgt. Maar ze verdient meer. Meer dan alleen de bevestiging. Ze verdient een man die altijd voor haar zal kiezen. Lelijk of mooi. Slim of dom. Depressief of vrolijk.

Mag ik je een tip geven? Ga naar buiten, spreek af met je vrienden, kijk elke avond in de spiegel, maak verstandige beslissingen. En ga leren zien dat elk meisje en elke vrouw waardevol is. Een vrouw heeft geen jongen nodig om haar waarde te bevestigen. God heeft haar waarde al bevestigd en daarom is ze mooi. Niet ‘mooi genoeg’ zoals jij zegt, maar het allermooiste! Elke vrouw is prachtig, maar dat hoeven we niet van jou te horen!
Word een man, Ibra! Ik ben niet mooi genoeg. Ik ben super mooi. Dankzij mijn God. En ja, ik heb een vriend. Een vriend die van mij houdt, niet omdat hij mij mooi vindt van buiten. Hij vindt mij mooi van binnen. Hij kiest er voor om van mij te houden. Om voor mij te gaan. Hij investeert in mij.

Een vrouw heeft jou niet nodig. Stop met het sturen van random berichtjes naar meisjes. Word een man. Als je zo graag een relatie wilt, neem dan ook de verantwoordelijkheden op je. Niet zo makkelijk via een Facebook-berichtje maar in real life. Maak vrienden met anderen. Ga op reis. Geniet van je leven. En als je een vrouw tegenkomt met wie je jouw toekomst wilt delen, investeer dan in haar. Ga voor haar. Helemaal. Vecht voor haar. Hou van haar. Niet omdat ze mooi is. Maar om alles.
Hou van haar in haar onzekerheid en imperfectie. Dan zal ze jou waarderen en je liefde geven.
Het gaat niet zo makkelijk als dit, Ibra. Vrouwen zijn meer waard. Meer dan jongetjes die snel berichtjes sturen! Ik hoop dat je me snapt. Ik hoop dat je gaat zien dat vrouwen waardevol zijn en ze meer verdienen dan bevestiging.

Het ga je goed. Zoek alsjeblieft een vriendin op een volwassen manier. Of trouw met een Pikachu. Nee grapje, maar doe het alsjeblieft niet op deze manier. En om op je laatste vraag in te gaan: Nee, je mag mijn nummer niet.”

Jonge vrouwen, ik zeg dit uit de grond van mijn hart. Ga niet in op jongens die alleen lieve berichtjes sturen. Dat kan namelijk iedereen. Jij bent waardevol. Met en zonder vriend. Lees anders ook deze blog over single zijn.

En jonge mannen… vecht voor haar. En hou van haar. Praat niet over vrouwen als een object. Zo wordt het vaak afgeschilderd in de maatschappij, maar het is niet hoe God het heeft bedoeld. Maak een verschil in deze wereld door voor het innerlijk te gaan en niet voor het uiterlijk.

“Een sterke vrouw, wie zal haar vinden? Zij is meer waard dan edelstenen.”
Spreuken 31:10

Liefs,
Anne

Soli Deo Gloria

7 Comments

 1. papa

  goed zo, Anne.
  knap dat je jongetjes zo antwoordt.
  elke kerel moet weten wat jij hier beschrijft.
  wat een vrouw waardeert.

  satan heeft al zoveel macht, dat veel mannen in hun denken al besmet zijn.
  gelukkig heeft God z’n Woord gegeven, en mensen die dit doorgeven.
  daarom is goede prediking “s Zondags zo belangrijk.
  en jij geeft een goede duw.
  een duwtje aan ons allemaal.

  liefs van pap.

  Geliked door 1 persoon

 2. Matthijs

  Geweldig stuk tekst! Mag ik je nummer? ;-P

  Dit doet me denken aan deze speech:

  “Charme is bedrieglijk en schoonheid vergaat, maar een vrouw met ontzag voor de HEER moet worden geprezen.”
  Spreuken 31:30

  En Pikachu’s zijn lief.

  Like

 3. Leenard Kanselaar

  Wat ik mij al heel lang afvraag…. hoe komt het dat, jaja ook christelijke vrouwen, niet beseffen hoe waardevol ze zijn. Ik snap nog steeds niet hoe het kan dat sommige vrouwen op elke vorm van aandacht van welke jongen dan maar ook, meteen ‘happen’. En ik snap ook niet hoe het komt dat jongens niet weten welke verantwoordelijkheid ze hebben. Exact wat jij schrijft heb ik afgelopen jaren ontdekken en zie ik momenteel terug in mijn toffe relatie. 🙂 Thanks voor het delen en benieuwd naar je reactie op mijn blog.

  Like

  1. Anne

   Mooie blog heb je geschreven, Leenard. Ik weet ook niet hoe het komt dat vrouwen zo naar zichzelf kijken. Misschien wel door het beeld dat de maatschappij geeft. Dat ze daardoor het gevoel hebben te moeten opboksen tegen alle vrouwen op reclameposters. En daar worden we onzeker van want dat kunnen we vaak niet. Ik denk dat er heel veel moet veranderen voor vrouwen van deze onzekerheid afkomen! Het blijft ook bij mijzelf altijd nog een struggle hoor!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s